Backasprinten

I helgen avgjordes Backasprinten i Skene. Detta är en liten mindre tävling ingående i Mega rallycup som vi varje år brukar köra. Tävlingen körs inne på Skene MS motoranläggning där en sträcka på cirka 1300m körs tre gånger.
Tävlingen hade lockat cirka 60 bilar och i klassen för de fyrhjulsdrivna bilarna var det sex bilar som kom tillstart. Det kraftiga regnet som varit dagarna innan tävlingen hade gjort banan lite mjuk men den höll förvånansvärt bra hela dagen trots detta. I högerstolen denna dag gästade Ove Ludvigsson.
SS1 kändes körningen bra och inga större missar. Alltid svårt med sprintar då man måste vara explosiv och det inte finns utrymme för ens små misstag. I mål klockades tiden 1,18,0 vilket var den näst snabbaste tiden 0,9 s efter Håkan Svensson.
SS2 blev starten som var placerad i en lätt uppförsbacke på asfalt mycket bättre. Lite mer attack i körningen men kanske inte riktigt samma flyt som i första åket resulterade ändå i en tid på 1,17,0, en förbättring med 1 s från första åket. Även Håkan S förbättrade sig och det med nästan 2s så inför sista åket var killarna nu 2,6 s efter. Detta är mycket svårt att ta in på en sådan kort sträcka men ett försök skulle givetvis göras.
SS3 gick utan problem och Kristian tog i så mycket det gick men tiden blev "bara" 1 tiondel bättre än tiden i 2a åket. Håkan Svensson klockades för exakt samma tid som i sitt andra åk så totalvinsten gick därför till honom. Bara att gratulera till en mycket fin prestation. 
Killarna är trots allt nöjda med dagen och till 2a platsen totalt i tävlingen. Inga incidenter, bra fart i körningen och en fungerande bil.
Nu blir det lite vila innan nästa SM rally som går första helgen i september i Trollhättan.

Transportservice i Svenljunga AB

KJmotorsport, Varbergsvägen 172, 51561 Svaneholm,Tel 033-294710