Esab Rallyt 12/6


Efter ett par veckor utan tävling var det nu dags igen fast denna gång åter tillbaka till Mitsubishin. En ny databox i bilen verkade vara medicinen mot en bil som emellanåt bara stannade. För att vara helt på säkra sidan begav sig killarna upp till Laxå redan på fredagen där man hann avverka ett par mil i tävlingstempo utan problem. Bara att börja ladda inför tävlingen med andra ord.

Denna tävling ingick i Västras Förbundsmästerskap och hade lockat stort startfält till de 5 sträckorna på cirka 5 mil SS som skulle köras.
SS1 var en fin byväg på dryga milen där killarna fick in ett bra flyt. Lite problem med väghållningen på bilen gjorde att det emellanåt sladdade lite väl mycket.
I slutet på sträckan, precis efter målskyltarna missuppfattade Kristian en sväng och de gled snöpligt ner i diket och lade sig på taket. Efter att fått hämtat lite lyfthjälp kom de upp på hjulen igen och det var ingen större fara med bilen mer en lite plåtskador. Bara att fortsätta med andra ord.
Ytterliggare en sträcka kördes innan service där service killarna tittade till så att allt stod rätt till med bilen.
SS3 var dagens längsta sträcka på 18km och även här gick det förhållandevis bra. Lite småproblem med väghållningen gjorde det svårt att attackera mer så imål var killarna en liten bit efter Mats Jonsson och Eddie Hörbing. Även de sista två sträckorna flöt på fint men man tappade ytterliggare ett par sekunder till de snabbaste. En till anledningen till detta kan vara att teamet valde att köra på de lite hårdare SM däcket för att få lite mer träning på detta. Imål kom killarna ialla fall och det på en fjärde plats totalt. Riktigt positivt är att bilen gick felfritt hela tävlingen!
Nu väntar lite rikt jobb samt arbete med väghållningen på bilen innan teamet nästa helg beger sig till Älvängen för att köra där.
På återseende då!

Resultat från tävlingen finner ni här

Transportservice i Svenljunga AB

KJmotorsport, Varbergsvägen 172, 51561 Svaneholm,Tel 033-294710