Alesvängen 2010

Dags för tävling igen och denna gång i Alvängen strax utanför Göteborg. Denna tävling ingick i Mega Rallycup och hade lockat 70 talet startande.
Tävlingen bestod av 5st specialsträckar på cirka 2,5 mil. Regnet hängde i luften större delen av dagen vilket hade gjort de hårda vägarna rikigt halkiga så väglaget var verkligen lurigt.

Dagen började inte särskilt bra, då växellådan på den nya servicebussen gav upp på väg till tävlingen. Efter ett snabbt byte till en annan buss kom teamet iväg igen om än något försenade.
Besiktningen förlöpte utan bekymmer och efter en översyn på tävlingsbilen begav sig killarna ut mot de första sträckorna.
SS1 var en sträcka på cirka 4,5 km som var ganska knixig. Killarna hade stora problem med fästet och sladdade därför en del. Detta kostar tid. I slutet på sträckan gick det dock lite för fort in i en vinkel vilket resulterade i en avåkning.
-Det var otroligt svårt med fästet och i slutet på sträckan när vi närmade oss en skarp sväng fick vi helt enkelt inte ner farten tillräckligt. Vi tycker inte att vi bromsade för sent utan att vi hade rätt fart för en sådan här sväng men med fästet som var räckte det inte för att vi skulle klara svängen, berättar Kristian. 
Killarna kom iväg igen men de tappade mycket tid. 
Resterande del av tävlingen fortsatte med samma problem med fästet och det blev ett par snurrar inne på sträckorna. Så tiderna blev tyvärr inte vad vi hoppats på. 
Imål kom de ialla fall med värdefulla testmil i ryggen. Nu väntar ytterliggare lite plåtjobb med bilen innan nästa tävling som blir Kullingstrofen i slutet på Juli. Då är vi laddade till tusen igen!   

Resultat från tävlingen finner ni här

Transportservice i Svenljunga AB

KJmotorsport, Varbergsvägen 172, 51561 Svaneholm,Tel 033-294710