Stark avslutning på 2014 för KJmotorsport

Efter en minst sagt motig säsong för KJmotorsport med diverse problem, avslutar man 2014 på topp genom 2 raka pallplatser och en total 4:e plats i Svenska Rallycupen.

Den första av de 2 pallplatserna kom den 19 Oktober i Eslövs ”Kanonen”, den avslutande tävlingen i Asfalt Cup. Tanken var att Kristian, tillsammans med inhoppande co-drivern Sebastian Bourghardt, skulle ha kört tävlingen i kitcar Skodan. Men problem med databoxen gjorde att man istället körde tävlingen i Golfen. (Som byggdes om till asfalt efter att ha gått klubbtävling dagen innan.)

Väl på plats i Eslöv öste regnet ner och därför föll valet på mönstrade rallycross-däck istället för slicks. Tävlingen avverkades över 5st specialprov i och runt om ett industriområde i Eslöv. Tyvärr behövdes SP1 strykas då en medtävlande råkade ut för en allvarlig olycka. Utöver det så flöt tävlingen på bra, och Kristian och Sebastian lyckades bärga hem en 3:e plats i den tuffa klassen som vanns av hemmaföraren och asfaltskungen Mats Andersson.

Helgen efter Kanonen i Eslöv kördes den avslutande tävlingen i Svenska Rallycupen i Skänninge genom Marknadsnatta. Efter bra prestationer under året låg Kristian bra till i cupen och hade slagläge på en total pallplacering i cupen. Co-driver denna helg var Peter Wester. Kristian inledde bra och låg 2:a bakom Jimmy Olsson i en Volvo 940. Men på näst sista sträckan går växellådan sönder och man tappar 4:ans växel. Trots detta lyckas Kristian och Peter att ta sig igenom sista sträckan och slutar 2:a i tävlingen. Sista sträckan var också en så kallad ”Powerstage”, vilket innebär att det delas ut extra mästerskapspoäng, och då man inte kunde använda alla växlar innebar detta att Kristian inte fick en framskjuten placering på sträckan och man fick inte tillräckligt med poäng för att klättra upp på pallen i cupen.
Men efter en strulig säsong så är KJmotorsport extremt nöjda att ha kunnat bärga hem en 4:e plats i Svenska Rallycupen.

Nu tar Kristian och teamet en välbehövlig vintervila och återkommer för ett framgångsrikt 2015.