2015 - Spännande år för KJ Motorsport

Säsongen 2014 har nyss avslutats men hos KJ Motorsport är redan förberedelserna för 2015 i full gång.

Man kommer som tidigare år satsa på SM-serien. Efter ett par motiga år där framgångarna uteblivit pågrund av strul hoppas Kristian och teamet att vindarna nu ska vända och att man återigen ska kunna kliva upp på pallen i slutet av SM. (Kristian och Fredrik har 2st SM-silver sedan tidigare, ett i Trimmat 2WD och ett i Trimmat 4WD).

Teamet kommer att fortsätta sin satsning i sin Grupp H Golf som man haft de två senaste säsongerna. Men utöver grustävlingarna som körs med Golfen kommer Kristian att köra en del asfaltstävlingar med Kitcar Skodan, som inskaffades inför SM-sprinten i Borås förra året. Kanske väntar även något utlandsäventyr med Skodan, möjligen till Danmark.

Utöver SM kommer KJ Motorsport även att ställa upp i en del andra tävlingar för att få många SS-mil i kroppen och för att hålla tempot uppe. Förhoppningsvis kommer man köra en del tävlingar ingående i Svenska Rallycupen, där teamet slutade 4:a förra säsongen.

Premiärtävling för Kristian och teamet blir redan nästa helg (17-18/1) då Finnskogsvalsen avgörs under 2 dagar utan för Torsby. En tävling som Kristian och Fredrik har goda minnen från, då man vann tävlingen senast den kördes 2013 med över en halv minut i klassen och blev 2:a totalt. Men innan dess ska ett eventuellt test äga rum.

Bilen håller just nu på att gås igenom och ett sista ryck väntar innan man är startklara för 2015.

Följ KJ Motorsport’s framfart i skogen under 2015 här på hemsidan eller via facebook.

Så här avgörs Rally-SM 2015:

6-7 februari - Vinterpokalen, Sandviken
27-28 februari - Östersund Winter Rally, Östersund
14-16 maj - South Swedish Rally, Karlskrona
22 augusti - Rejmes-Svängen, Askersund
4-5 september - East Sweden Rally, Linköping
2-3 oktober, Rally Uppsala, Uppsala