SM-Sprinten nästa - Viktiga poäng på spel

På tisdag avgörs sprint SM i rally under SM-Veckan i Norrköping, och nytt för i år är att man även tävlar om poäng i ordinarie SM-serie. Efter tre raka andraplatser ligger Kristian Johansson och Fredrik Livh på en silverplats i mästerskapet bakom regerande mästaren Tobias Söderqvist.
Sprintsträckan körs på ett kompakt område kring Norrköpings Motorbana med två kvalomgångar där de främst placerade går vidare till en final som direktsänds i SVT, och i år är kvalet extra viktigt då det även delas ut mästerskapspoäng i Rally-SM efter kvalplaceringarna. För Kristians del som är inblandad i striden om SM-guldet i klassen Trimmat 2WD ligger stort fokus på att kvala före värsta titelkonkurrenten Söderqvist och knapa in på hans försprång inför avslutningen på säsongen.
Kristian har tidigare haft svårt för det explosiva sprintelementet, men hoppas att det ska vända i Norrköping.

- Jag får slå underifrån som en underdog, säger Kristian

SM-sprinten direktsänds i SVT under tisdagen, kvalen sänds i SVT Play med start 11.00 och finalerna i SVT1 från klockan 17.00.

Kristian medverkade även i Rallyradions införmagasin ca 25 minuter in i programmet: https://soundcloud.com/rallyradion/23-infor-sm-sprinten-norrkoping