Finalseger och SM-silver i Rally-SM 2016

I helgen kördes finalen i årets Rally-SM genom Rally Uppsala. Och det skulle komma att bli en rafflande final där Kristian Johansson och kartläsaren Fredrik Livh tar en dominant seger och säkrar SM-Silver i klassen Trimmat tvåhjulsdrivet.

Kristian, som vann förra deltävlingen i Linköping, hade slagläge på SM-guldet i klassen. Detta om värsta konkurrenten Tobias Söderqvist inte placerade sig sexa eller bättre, samtidigt som Kristian vann tävlingen. Och det började bra för Kristian som ledde tävlingen efter fredagens två sträckor, i sin till tävlingen nya bil.

- Känslan är bra, både i bilen och körmässigt. Det är väldigt varierande fäste, men riktigt bra vägar. Svårkört! Sa Kristian efter fredagen.

Lördagen skulle att komma att domineras av Kristian och Fredrik, som vinner sju av totalt elva sträckor i rallyt. Och kampen om SM-guldet skulle komma att hålla i sig hela vägen in till målsnöret på den sista sträckan, där femteplacerade Tobias Söderqvist kör sönder en drivaxel och tvingas köra sakta i mål. Dock räckte Tobias tid för att klara femteplatsen, och han säkrar där med sitt andra raka guld före Kristian på silverplats.

- Det är riktigt kul med en silvermedalj, även om målet från början var guld. Men vi är nöjda med två raka segrar, och framförallt så funkar den nya bilen riktigt bra.

Kristian och Fredrik tar sitt tredje SM-silver efter en bra säsong som avslutas med två raka segrar. Och man ser redan fram emot att ta upp kampen om guldet 2017.

- Nästa år är guld målet, och vi hoppas att den nya bilen är den sista pusselbiten som krävs för att nå hela vägen 2017, Avslutar Kristian.