Du måste ha en nyare version av Flash Player för att ta del av flashfilmen.

Nyheter

 

Här hittar ni lite info om tävlingar och annat som händer.

 

SM SILVER 2008!!!!!!

Efter en fruktansvärt dålig inledning på sm rallyt i norrköping på fredag kvällen (endast åtta i klassen) så vände allt i dag. Dumt nog provade jag ett annat däck som skulle passa lösa o regn sjuka vägar, efter att tappat massa tid på varje ss så beslöt vi att kör med samma däck o inställningar som vi åkt innan i år. Det visade sej vara rätt medicin så vi var snabbaste ekipage idag med 3 ss vinster.

 

FJÄRDE PLATS I SNAPPHANE RALLYT DELTÄVLING 3 I SM

Trotts en bra öppning på första ss med snabbaste tid lyckades jag inte vinna denna gång heller. Jag gjorde inga misstag denna gång utan det gick bara lite för sakta. Var inte helt nöjd med hur bilen betede sej på vägen heller vilket inte har varit ett problem innan.

Efter att tappat lite mycke tid på ss3 ca 5sek på snabbast i klassen så öka jag lite till sista ss men tappade då 7 sek till Leif P som åkte som ett skållat troll. Till slut slutade vi alltså fyra 5 sek efter P A Sääv, 3,5 efter Leif och 1,4 sek efter Martin Berglund.

Det blev ett väldigt kort rally pg av att Dick Wicksell skrotade rejält med sin WRC subaru på ss1. Krya på er grabbar!

Vi ligger fortfarande tvåa i SM men Leif har ryckt ytterligare i ledningen och blir naturligtvis svår att komma ikapp, men skam den som ger sej han ska ju mål sista tävlingen också om han ska vinna.

Sista del tävlingen går av staplen 12-13/9 med start o mål i Norrköping.

Nu ska bilen ses över och försöka hitta vad som inte stämde i snapphane rallyt.

Mvh Kristian

 

 

ALLT KLART FÖR DRABBNING

Så var bilen bes och allt klart för tävling. Vi har barikaderat ett hus i Knislinge ca 2mil utanför Hässleholm. Det är våran kära konkurent Jonas Johansson som ordnat detta eminenta boende tack för de. Nu ska de bli lite rally snack och sedan en god natts sömn i morgon blir de åka av.

Mvh kristian

 

TJUSTKNÄPPEN

När sm tävlingen blev inställd så bestämde jag mej för att åka en onotad tävling i Gamleby norr om Västervik. Då fick jag också en chans att testa dom nya dämparna fram och avon däck som är lämpligare för regnföre. Innan sista ss4 så ledde vi tävlingen med en sek före hemma föraren johan kröken så då gällde de att ta i ordentligt om vi skulle vinna. Nu begick jag enda misstaget på hela tävling och fick backa i en lurig avåkarsväng som jag klarade första gången vi åkte sträckan, inte nog med de de komm in skit i motor utrymmet och krängde av servo remmen så bilen blev omöjlig att köra de va bara att linka till mål. Trotts detta så slutade vi på en andra plats. Även kröken fick problem på sista så i stället vann Tore Sandberg i Volvo 240 som gjorde en jämn och bra körning grattis! 

 

ÄNNU EN INSTÄLLD SM TÄVLING

Tyvärr så fick arrangörerna ställa in den tredje sm deltävlingen i Kil 22-23/8 pga för mycket nederbörd och risk för sönderkörda vägar. Dock har en ersättnings tävling utsets redan till helgen 30/8 nämligen Snapphanerallyt i Hässleholm. Det blir endagars tävling utan rek och nu gäller de att ladda till 120 procent så vi kan je Leif P en fight om sm guldet.

 

RALLY I SOMMAR

Två tävlingarhar det blivit i sommar klassikern Kullings trofe`n och kanske en blivande klassiker Backasprinten i Skene. Bägge tävlingarna slutade med seger men i Kullings gick det inte helt smärt fritt. På ss3 så slutade intercomet fungera redan efter 4km och jag åkte utan noter i 11km dessutom började bilen slira på kopplingen. Men det gick alltså vägen ändå, skönt med lite stolpe in i bland. I Herrljunga så hade Jörgen Lindahl hoppat in som kartis och de fungerade jätte bra.

 

ANDRA PLATS I KARLSKRONA!

Åter igen hade vi en jätte fight med Leif Petersson om segern. Efter att Leif hade snurrat på ss 6 så ledde vi med ca 15 sek före Leif och 5sek före Södervqist. ss7 gick bra men tyvärr var det våran tur att snurra på ss8 . På ss8 bröt Söderqvist med drivaxel brott och vi var tvåa igen. Sista ss var det full attack men tyvärr körde vi på en sten mot slutet på sträckan som hade kommit fram mitt på vägen och en punktering var ett faktum.

Vi klarade andra platsen trots problemen på slutet och är jätte glada för de. Nu ser vi fram emot nästa sm tävling i Kil i augusti då blir det fight igen.

Mvh Kristian på väg hem från Karlskrona

TREDJE PLATS I SSR!!!

Det blev tillslut en tredje plats efter en hård fajt med Lei P och Stefan J. Tyvärr rullade vi på andra ss på lördag morgonen och tappade de försprång vi hade. Efter rullningen var det svårt att få tempo igen och jag tappade ytterligare ca 15 sek. Efter mat uppehållet bestämde jag mej för att göra allt för att ta in den förlorade tiden och vi lyckades ta in en del men inte allt. Vi slutade  5,2 sek efter Leif och 5,1 efter Stefan.

Mvh Kristian

ssr 23/5

Efter fredagens etapp leder vi klassen med knappt 32 sek och vi helt överlyckliga över detta efter allt strul. Nu ska vi få en natts vila sen är det omstart kl 07.00 imorgon lördag. Jag ska ska göra allt för hålla ledningen imorgon med.

Mvh Kristian

 

KONG CHRISTIAN RALLY

 

Tyvärr fick vi bryta pga avåkning  på näst sista ss. Ledde klassen ganska klart men en liten miss resulterade i en avåkning vi kunde fortsätta till målet men fick bryta .

Vi började ss ett lite trevande och var sträck tvåa efter Patrik Johansson i en Ford. På ss2 och tre öka vi tempot ganska rejält och tog två klara ss vinster. På ss3 var vi faktiskt bara 6sek efter Mats Jonsson i en Ford WRC men som sagt man ska ju i mål med.

Tycker ändå att allt funkar bra och avåkningar hör tyvärr till sporten ibland.

Nästa tävling blir troligtvis SSR 23-24/5.

Mvh Kristian

 

SORTI!!!!!

Tyvärr fick vi bryta i ledning efter ss6 pga brustet motor fäste!

När vi gick ut på andra varvet (4ss köres 2ggr) så dryga vi ut våran ledning på ss5 med ytterligare 4sek men kände efter mål gång att något var fel. Visade sej att ett motorfäste brustit, vi chansa på att det skulle hålla men efter 100m in på ss6 så vred sej motorn så mycke att en kabel till spridare brast och bilen gick bara på tre cylindrar. Trotts detta tappa vi bara 7sek till snabbast i klassen på sträckan. När vi kom i mål var det bara att slänga in handduken för att inte skada motorn.

Mvh Kristian

 

kl 13.45

Senaste nytt är att vi leder klassen med 7. sek före Christoffer Holmberg. Nska vi ut på andra varvet.

kl 13.15

Har precis kört första varvet 4ss och allt verkar funka bra. Har varit snabb och vet att vi låg trea efter ss4. På med nya fram däck sedan ska vi ut igen om ca 40 min.

Nya uppdateringar följer.

 

GRUS PREMIÄR!!!

Så var det dax för grus säsongs start nere i Skåne, Anderslöv närmare bestämt.

Har tävlat där en gång tidigare -99 eller -00 tror jag att det var. Jag blev trea i b gr:h och David pettersson vann.

Har skaffat mobilt bredband och tanken är att jag ska upp datera allt eftersom på lördag, får se om det funkar.

Mvh Kristian

 

JIPPO DAG FÖR MEKONOMEN 20/3-08

Ämnet för dagen var prova på bilsport ha roligt och de hade man! Det hela började med en jätte god middag där efter togs overallerna på och transport ut till finnpower raceway. Där fick man lite info om vad som skulle ske sedan började man med crosskart runt grusbanan, först två varv sedan ett på tid. Tyvärr stannade den ena crosskarten ganska omgående så den andra fick gå desto mer.

Där efter var det tur för folkrace bilarna och då började hornen verligen växa ut på deltagarna. En opel manta och en Volvo stog till förfogande, opeln var mer lättkörd med riktig diff medans Volvon hade mer motor men dom bästa tiderna sattes med opeln. Folkrace bilarna kördes på samma sätt som crosskart med två fria varv och det tredje på tid. Trotts att tempot stegrade sej inträffade inga allvarliga insidenter endast en och annan snurrning + bucklig framskärm på opeln.

Efter avslutad körning med folkrace bilarna var det dax att prova på rallybil en Volvo 242 grH, men efter att undertecknad körde bilen först ett par varv på banan kastade topplocks packningen in, otur men sånt händer. Nu fick dom som ville istället köra mer med folkrace bilarna sedan blev det transport tillbaks till "texas macken" i Svenlunga. Där serverades kaffe o jätte god kaka och så lite efter snack.

När alla tiderna lades ihop visa det sej att Göran Svensson stog som vinnare dock med bara några tiondelar före Mikael Larsson, ska till läggas att alla var jätte duktiga och det skiljde inte många sekunder mellan första o sista plats. Det viktigaste var ju naturligtvis att alla hade roligt och fick känna på motorsportens härliga atmosfär.

Mvh kristian Johansson

 

Klicka på bilderna för kommentarer

 

LBC RUNDAN 8/3-08

   Det gick oväntat bra i Lima, efter tio krävande ss mil kunde vi glädja oss åt en femte plats i klassen vilket var över förväntan. Det måste nog ses som mitt bästa resultat på vintertävling någonsin.

Jag sa till fredrik innan start att taktiken denna gång blir full gas från början. Trotts att det var ett tag sedan vi åkte tävling så kom vi snart in i ett hyfsat tempo men som väntat tappade vi en del på första ss. Andra sträckan gick dock över förväntan och vi hade en  jätte bra tid endast fem sek Leif P som var omutlig denna dag.

Ss tre som var den längsta hela 40km var tuff och trotts att vi inte hadde några större problem tappade vi mycket tid till våra konkurenter på denna sträcka antagligen för att vi helt enkelt har åkt för lite tävling i vinter. Ss fyra gick det dock bättre trotts att man var trött efter den långa sträckan. Avslutande ss fem ville man bara i mål hade dagens största kris men lyckades reda ut situationen efter lite vobblande mellan snövallar, tappade nog bara 4-5 sek på insidenten. Lugnade ner mej lite efter detta men  trotts det en hygglig tid på sträckan

 Vi ser verkligen fram mot sommar och grus tävlingarna nu och om vi får köra är det tänkt bli premier i Trelleborgs rally den femte april.

 

 

LIMA 2008

Så var det äntligen dax för vinter premier om man räknar bort dom få km som vi åkte i Ö-vik. Naturligtvis är man jätte laddad men man får vara realist med tanke på hur lite vi har åkt. En topp tio placering vore mer än godtjänt och de får bli vår målsättning.Hoppas i alla fall vi kommer längre än vi gjorde förra året (Klicka på bild).

Mnh Kristian

 

RENOVERINGAR PÅ GÅR!
Motorn är på renovering hoppas få den innan jul senast. Sedan är alla uniballs och hjullager utbyta. Nya drivaxlar är beställda och nya framskärmar är monterade. Även nya stötfångare är lackade. Ska plocka isär växellådan och se över den innan hjule friden infinner sej. Hoppas att det ska räcka för att vara rätt förbered inför SM säsongen.
Mvh Kristian

 

KLUBB MÄSTERSKAPET AVGJORT!!!!
Så var det dax för sista km tävlingen som avgjordes på Matti Tarkki´s bana i risa. Eftersom Golfen är ner plockad så fick jag förmånen att dela bil med Peter Fager som är en Volvo 244 voc bil. Det var förövrigt första gången jag kör en orginal bil i en tävling så det kändes naturligtvis lite ovant. Största hindret för ett bra resultat var annars att jag legat sjuk i feber i tre dager innan men km´et vill man ju inte missa. Vi skulla köra tre varv och tre omgångar varav de två bästa räknades. Började lite trevande men tyckte det stämde allt bättre och sista omgången fick jag till en hygglig tid. Den som överaskade var dock Peter själv som satte bra tider hale tiden och blev tvåa totalt i tävlingen efter Mikael Klaar i en Mazda 323 4wd turbo. Trea blev Jan Hagberg och fyra jag själv endast en sek från Jan. Jag och Jan slutade på samma slut poäng men eftersom jag har en vinst så utsågs jag som klubb mästare 2007 jippi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ett jätte tack till Peter som lånade ut bilen.
Det kommer ut bilder inom kort på min voc premier.
Mvh Krille

 

KLUBB MÄSTERSKAPET AVGJORT!!!!
Så var det dax för sista km tävlingen som avgjordes på Matti Tarkki´s bana i risa. Eftersom Golfen är ner plockad så fick jag förmånen att dela bil med Peter Fager som är en Volvo 244 voc bil. Det var förövrigt första gången jag kör en orginal bil i en tävling så det kändes naturligtvis lite ovant. Största hindret för ett bra resultat var annars att jag legat sjuk i feber i tre dager innan men km´et vill man ju inte missa. Vi skulla köra tre varv och tre omgångar varav de två bästa räknades. Började lite trevande men tyckte det stämde allt bättre och sista omgången fick jag till en hygglig tid. Den som överaskade var dock Peter själv som satte bra tider hale tiden och blev tvåa totalt i tävlingen efter Mikael Klaar i en Mazda 323 4wd turbo. Trea blev Jan Hagberg och fyra jag själv endast en sek från Jan. Jag och Jan slutade på samma slut poäng men eftersom jag har en vinst så utsågs jag som klubb mästare 2007 jippi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ett jätte tack till Peter som lånade ut bilen.
Det kommer ut bilder inom kort på min voc premier.
Mvh Krille

 

SM I KOLSVA 07-09-21
Så var det antligen SM tävlingen som vi sett fram emot. Fredrik åkte kartis som vanligt och Tony Larsson, Peter Fager och Lars ´knölen´Pettersson åkte service. Jag och Fredrik åkte upp tidigt på fredags morgonen i egen bil eftersom vi skulle köra igenom sträckorna innan tävlingen vilket är tillåtet på SM. Servicen åkte lite senare och besiktigade bilen fixade till lite smågrejer innan start medans vi var ute och tränade, ett jätte tack till killarna som alltid är med och ställer upp. När vi tränat färdigt åkte vi till hotellet och vilade en stund innan det var tid för start kl 16.05 från Köpings torg.
Vill rikta ett tack till Lars Tillgsman på Mocomp som låtit oss prova Kumho däck vilket skulle visa sej funka väldigt bra.
 Nu var det alltså dax för för första ss och vi var laddade till tusen, nu skulle vi minsan visa att den sista tidens framgång inte var någon tillfällighet. Första ss började vingligt tyckte det var halkigt och hade svårt att få fäste, ville inte driva på riktigt var inte speciellt nöjd vid mål. Döm om min förvåning när vi fick se att vi var snbbast på sträckan  ca 2 sek före Wigren och Sääv som har varit giganterna i SM i år. Ss två tyckte jag bilen kändes konstigare, drev och bromsade sämre men motorn gick som bara den vilket skulle ha sin förklaring. Jag gjorde en liten miss mot slutet på sträckan, istället för att chansa när jag bromsade lite sent in i en vä två minus så tog jag det säkra körde rakt ut på en åker och vände tillbaks igen med en tidsförlust på ca 15 sek. Trotts detta låg vi trea efter två ss på sammanlagt 4 mil. När vi nu var på väg in till servicen så förstog jag var det var som känts konstigt, bilen slirade på kopplingen så fort jag trampade full gas. Förstog ett det skulle bli svårt att fullfölja tävlingen. På servicen bestämde vi oss för att ändå prova att fortsätta och vi åkte ut till ss tre. Nu hade det börja mörkna så extraljus var monterade. Efter några km kände jag att kopplingen blev sämre och sämre dessutom gjorde vi en lättare avåkning antagligen pga okencentration när man satt o tänkte på kopplingen hela tiden. Vi slog sönder en fälg fram och fick byta den inne på sträckan. När vi kom i mål så var kopplingen såpass dålig att det inte var lönt att fortsätta och vi var tyvärr tvungna att bryta tävlingen. Det kändes förbannat tungt, det enda positiva var att vi faktiskt hänger med i toppen i SM vilket bådar gott inför nästa år då vi antagligen kommer åka hela seien.
Nu så ska motor och vxl låda ur och renoveras allt ska kollas över så att vi är väl förberedda till vinter säsongen. Kommer att komma med fortlöpande info under tiden ska även ske lite ändringar på hemsidan , gästbok, uppdatera bilder och ev kommer det lite in car film.
Tack alla som är med och gör min satsning möjlig.
Mvh Kristian

 

RETURSLADDEN 07-09-16
Så var det dax för hemma tävling och jag var laddad till tusen. Nu skulle man ju visa hemma publiken vad man kunde och de är ju alltid kul. Hade Christoffer Svensson med mej denna dag i höger stolen och han tyckte nog de var roligt att få åka med en kiti´s.
Första ss var den enda som jag åkt tävling på innan och då bara den första km. Det började bra med snabbaste tid 4 sek före Bengt Thorsell som skulle bli den svåraste motståndaren för dagen.
Ss två tog Bengt tillbaks 3 sek och vid service uppehållet så ledde jag med en sek före Bengt. På tredje försökte jag öka på ytterligare lite men tyckte det var svår kört den sista km som gick på en mindre traktorstig som var väldigt krokig och bökig, vi åkte ändå lika med Bengt så nu skiljde det fortfarande en sek till min fördel innan sista ss. Denna sträcka var samma som ss 2 där Bengt slog mej med 3 sek så jag trodde nog det skulle bli svårt att total vinna denna dag. Jag behöver nog inte tala om här laddade jag allt jag var värd, det gick bra förutom att vi var i ett däck i inner kant på ett vägbyte, tappade nog bara marginellt på detta. Det visade sej att Bengt endast slagit mej med en sek och vi slutade på samma slut tid, det blev särskilljning och eftersom jag var snabbast på första utsågs jag och Christoffer som segrare!!!!!! Det var jätte kul att äntligen få vinna en tävling på hemma plan.
Vill tack alla som hjälpt till och gjort denna tävling möjlig.
Mvh Kristian
Hemma tävling 07-09-16


På lördag är det dax för Kinds mk´s hemma tävling och i år ska även jag deltaga. Ser fram emot detta och hoppas att så många som möjligt anm sej till denna fina tävling.
Nästa helg 21-22/9 så ska vi åka upp till kolsva och pröva lyckan i en SM deltävling det ska bli mycket spännande att se om vi kan hänga med i säävs och wigrens tempo.
Återkommer med repotage efter detta.

 

 

Så var det dax för den klassiska Lima tävlingen. Detta såg vi verkligen fram emot hade fått ordning på styrväxlen och ändrat lite på sättningen på bilen. Som vanligt hade jag inte hunnit att testa bilen men det visade sej fungera mycket bättre nu än i hudiksvall. Lite trevande på första ss men på andra började jag få upp lite fart så till ss tre var självförtroendet på topp igen och allt känndes jätte bra. Nu litade jag på bilen och kunde hålla i riktigt hårt även på dom snabba patierna. Tyvärr var de ett misstag från min sida som satte stopp för framfarten även denna gång. Ca 6km in på den nästan 4mil långa ss3 så hade en för åkare åkt av i en hö 2a. De stog tydligt ner varnat med trianglar och jag släppte av något på gasen men trotts det så kom jag nog lite fort in i svängen och för att inte köra på den andra bilen tvingades jag veja ner i diket och där blev vi stående. De va bara att vänta på lastmaskinnen som kunde dra upp oss på vägen igen.
Det enda positiva är att bilen fungerar riktigt bra så nu ser vi verkligen fram emot grus säsongen.
Mvh Kristian