Storseger i Finnskogsvalsen

I helgen körde Kristian Johansson sin första rallytävling för året i Finnskogsvalsen i Torsby, en tävling som slutade med seger för Kristian och kartläsaren Fredrik Livh. Kristian var närmare två minuter före tvåan och hemmaföraren Andreas Persson i klassen A-Förare 2WD. Kristian slutade dessutom tvåa totalt i tävlingen efter Joachim Carlström i en kraftfullare fyrhjulsdriven Mitsubishi.

Tävlingen är en av Kristians favorittävlingar och agerade i år test inför den stundande SM-premiären i Gävle om några veckor. Och formbeskedet i Torsby bådar gott inför årets Rally-SM, där Kristian siktar på att ta hem sitt första SM-guld efter ett 2015 med både fram- och motgångar. I den sista deltävlingen i Uppsala var Kristian påväg mot ett SM-brons, men ett misstag på en av de sista specialsträckorna skulle visa sig vara kostsamt; Kristian kör av vägen, och hans chans på medalj 2015 var borta.

Utklassningssegern i Torsby är därför ett styrkebesked för Kristian som inte suttit i bilen sedan i Uppsala. Och det var en glädjefylld Kristian som direkt efter målgång på den sista sträckan kunde konstatera att man inte bara vunnit tävlingen, man hade utklassat allt motstånd genom att vinna tävlingen med nästan två minuters marginal, en evighet i rallysammanhang, trots en avåkning på sista sträckan.

 -Trötta däck resulterade i en ordentlig avåkning på sista sträckan, vi kom upp vägen igen men tappade runt 10 sekunder. Härligt med en seger! Utbrast Kristian direkt efter målgång.

Nästa tävling för Kristian är den 5 februari då man inleder jakten på SM-guldet 2016 i den första av sju deltävlingar i Rally Bilmetro i Gävle. Men man ställs mot hårdast tänkbara motstånd genom hemmaföraren och den regerande Svenska Mästaren Tobias Söderqvist.