SM-Premiär i Gävle

Till helgen kör Kristian Johansson tillsammans med kartläsaren Fredrik Livh första deltävlingen i årets Rally-SM i Rally Bilmetro i Gävle. Tävlingen är den första av totalt sju i årets mästerskap, och Kristians mål är tydligt redan från start; Att kriga om guldet.

Tävlingen startar nu på fredag den 5/2 med en superspecialsträcka på travbanan i Gävle, där kör bilarna två-och-två i bredd på banan, en jipposträcka med stort publikdrag. Sträckan upprepas sedan som sista sträcka på lördagen, då som powerstage där förarna kämpar om tre extra mästerskapspoäng. Lördagen bjuder på en tuff utmaning med 6 stycken sträckor, och den kortaste sträckan bortsett från travbanan är hela 1,4 mil.

Kristian och Fredrik ställs mot hårt motstånd i klassen, inte minst genom hemmaförarna Tobias Söderqvist och Andreas Sjölander som blev trea respektive tvåa i förra helgens SM-Sprint i Piteå. Tobias är dessutom regerande mästare i klassen. Men Kristian har haft en bra start på säsongen och han vann klassen i Finnskogsvalsen i slutet på Januari med nästan 2 minuter, och förhoppningsvis tar han med sig den känslan in i SM-premiären.

Du följer teamet under helgen genom rallyradion som direktsänder hela tävlingen: https://sbfplay.solidtango.com/live/rallyradio-fran-rally-bilmetro-med-rally-live

Foto: Hans Edvardsson