Rally SM: AM-Snapphanerallyt

I helgen den 8-9 augusti kördes tredje tävlingen i årets Rally-SM. Efter den fina fjärdeplatsen i förra deltävlingen Kolsvarundan och tredjeplatsen i Kullingstrofén kom teamet med en bra känsla till Hässleholm. Innan tävlingen genomfördes ett test på torsdagen utanför Växjö tillsammans med bland andra Erik Telehagen och Anders Jonasson. På testet prövade man lite nya inställningar på bilen och man var nöjd med känslan i bilen inför tävlingen.

AM-Snapphanerallyt avgjordes över två dagar på klassiska vägar i och runt om Hässleholm. Fredagen inleddes med en asfaltsträcka på Garnisonen i Hässleholm, sträckan som också används i den klassiska tävlingen Lille-Mats. Den 7,4km långa sträckan skulle köras två gånger. Nytt för i år var att man inte fick köra på asfaltsdäck, vilket man fick året tidigare. Överlägset snabbast över de två sträckorna var Victor Henriksson som ledde efter dag 1. Kristian och Fredrik gjorde en stabil insats på de svårkörda sträckorna och avslutade dagen på 6e plats, 23,7 sekunder efter Henriksson.

Dag 2 skulle avgöras på 7st utslagsgivande sträckor där bland annat klassiska Hovdala-sträckan på 18km skulle köras två gånger. En förkylning som drabbat Kristian samt att man inte fick till den perfekta känslan gjorde att man inte riktigt kunde haka på toppstriden som leddes utav Victor Henriksson i överlägsen stil. Kristian och Fredrik låg inför lunchservicen 7:a i klassen med de närmsta konkurenterna inom räckhåll. På services gjordes finjusteringar på bil och besättning för att ge sig ut på eftermiddagens sträckor och plocka placeringar.

På andra etappen utav dagen fick man upp farten bra och på andra vändan över Hovdala var Kristian 2a i klassen, 4 sekunder efter Leif Petersson. Detta i kombination med att flera utav konkurenterna i klassen föll bort under eftermiddagen gjorde att Kristian och teamet slutade på en fin fjärdeplats i klassen efter vinnande Leif Petersson, Martin Berglund och Johan Holmberg.

Inför de två avslutande tävlingarna i Rally-SM ligger Kristian och Fredrik på en delad 4e plats i sm-tabellen med Johan Carlsson, med god chans på tredjeplatsen. Då Johan Holmberg endast ligger 8 poäng före.

Nästa tävling för teamet är Västrallyt i Trollhättan den 30/8 och därefter följer näst sista tävlingen i Rally-SM den 5-6/9 i Linköping.

Följ teamet i jakten på SM-medaljerna här på hemsidan och på facebook.