Ny andraplats i Rally-SM

Det blev en ny andraplats i Rally-SMs Trimmade tvåhjulsdrivna klass för Kristian Johansson och kartläsaren Fredrik Livh när Östersund Winter Rally avgjordes i helgen. Denna gången utmanade man segraren och den regerande mästaren Tobias Söderqvist, men det räckte inte hela vägen till seger.

Kristian inledde dock tävlingen bäst och var efter den första dagens två sträckor i ledning av rallyt 0,9 sekunder före värsta konkurrenten Söderqvist.

  • Kanon start! Allt funkar bra. Det är fruktansvärt svårkört och det lätt att göra misstag, men de har gått bra. Säger Kristian efter att han konstaterat att han leder tävlingen inför dag två.

Andra dagens första sträcka mätte hela 3,3 mil, och är en av de längsta i hela Rally-SM. Kristian var inte riktigt med från start utan tappade 10 sekunder till Tobias direkt på morgonen. Efter det följde en tät fight de två hela dagen igenom och duon körde närmast identiskt på de resterande sträckorna fram till den avslutande sträckan ”Husås. Av många förare rankad som den bästa i Sverige.

Tobias gjorde en spurt på sträckan och utökade segermarginalen till 21 sekunder. Men Söderqvist erkände efter sista sträckan att han känt sig rejält uppvaktad av Kristian under hela tävlingen. Kristian och Fredrik slutar tvåa i tävlingen, men var ändå påtagligt glada när de kom i mål.

  • Det har vart en fruktansvärt tufft fight hela helgen med Tobias. Detta känns som en seger även om vi blev tvåa. Säger Kristian efter målgång på sista sträckan.

Andraplatsen i Östersund var teamets andra raka i SM, och Kristian var även näst snabbast på den avslutande powerstagen vilket ger två extra SM-poäng i sammandraget. Detta innebär att man just nu ligger på en silverplats i SM när serien drar vidare till Karlskrona i början av maj.