Nyheter

<< tillbaka


SM-primiär och Svenska Rallyt

Så var det äntligen dax för SM premier och Svenska rallyt. Såg verkligen fram emot att få åka dessa klassiska vägar som Loeb, Grönholm m.fl har tagit i besittning.

Efter recce så var det superspecialen på travet i Karlstad som var ss1 och enda ss på fredagen. Här fick jag möta fjolårs mästaren Leif P från gbg. Jag var taggd till tusen och sparade inte på krutet. Jag lyckades slå Leif med nästan 2,5 sek och var faktiskt snabbast i klassen och ledde alltså tävlingen.


Efter omstart på lördag morgonen så började tävlingen på alvar. Ss2 gick bra var endast 0,4 sek efter Leif och vi var fortfarande med i toppstriden. Ss3 tappade jag lite mer men fortfarande såg det ok ut men ss4 var jag inte alls med och tappade hela 24 sek på snabbaste i klassen.


När vi kom till ss5 i Hagfors som var en kort sprint så hände de som gäckat oss ett bra tag, bilen ville inte starta! Vi ryckte i alla kablar  men inget hände, det gick ca 10 min sedan starta bilen lika plötsligt igen. FRUSTRATION!!! 


På servicen gick vi igenom all el igen och kopplade förbi några relä och tänkte att nu skulle de vara bra igen. Men icke när vi skulle ur tanksonen hände samma sak igen. Efter en stund starta bilen igen och sedan fick den vara igång.


Det var lite okoncentrerad körning efter allt strul på efterföljande ss. När det återstod 2ss så bestämmde jag mej för att bita ihop ordenligt och i alla fall avsluta bra och det gjorde jag verkligen.


På sista var vi till o med sträck tvåa efter en hemma förare (Calle Ward) i en betydligt modernare bil och slog alltså alla andra.


Vi slutade alltså nia och utan tidstill lägg hade vi varit femma vilket jag vore jätte nöjd med, synd att vi har otur när det verkligen gäller. Vann gjorde i vanlig ordning Leif P som ser ut att bli svårslagen i år med.

 

Transportservice i Svenljunga AB

KJmotorsport varbergsvägen 172, 51561 Svaneholm,Tel 033-294710