KJmotorsport siktar mot pallen i South Swedish Rally

Efter en säsongsinledning med blandat resultat ser Kristian Johansson och co-drivern Fredrik Livh fram emot den tredje deltävlingen i årets Rally-SM; South Swedish Rally, som avgörs i Karlskrona med start på fredag.

Sedan förra SM-tävlingen i Östersund, där man var på väg mot en 2:a plats men tvingades bryta pågrund av ett tekniskt problem, har teamet inte legat på latsidan. Förutom att Kristian har kört flertalet tävlingar för att hålla igång har man också genomfört en testdag utanför Älmhult och byggt om avgassystemet för att komma så bra förberedda till Karlskrona som möjligt.

När den tuffaste konkurrenten, den VM meriterade Victor Henriksson, tvingats kasta in handduken redan innan start lämnar detta kampen om segern i klassen Trimmat 2WD helt öppen. Kristian, som har en 3:e plats med sig från premiären i Sandviken, jagar först och främst SM-ledaren Tobias Söderqvist. Men utmanas av flertalet andra förare kommer garanterat blanda sig i striden om tätpositionerna.

Kristians mål är solklart: att ta en till pallplats och blanda sig i kampen om SM-guldet i rally 2015 på allvar.

Det 40:e South Swedish Rally startar på fredag den 15/5 och avgörs över två dagar. Totalt startar 90st av Sveriges bästa rallyförare i tävlingen, och bland dom finns VM-förararen Fredrik Åhlin, samt ledaren i Junior-EM: Emil Bergkvist.