Välj en sida

Idag startar den andra SM-deltävlingen för året i Östersund, och efter den fina starten på årets mästerskap med en andraplats i Rally Bilmetro i Gävle för Kristian och co-driver Fredrik Livh ser man fram emot nya framgångar till helgen. Men teamet fick en tuff start på Östersund Winter Rally 2016.

  • -  Tyvärr grinar oturen oss i ansiktet igen här i Östersund! Vid testkörningen igår kväll så sprack triggerskivan till vevaxelgivaren i motorn och bilen började att misstända. Säger Kristian efter missödet på torsdagens test.

Men efter en heroisk insats av både rallykollegor som mekaniker lyckades teamet sent i torsdags natt få ihop bilen, och teamet kan nu komma till start för att slåss om nya pallplatser i Rally-SM.

  • Inatt kom Åhmans upp och levererade en ny triggerskiva från Stockholm, där det som tur fanns en i lager! Otroligt tacksamt med sådana rallykollegor, jättetack till er! Säger Kristian.

Tävlingen startar idag fredag med två stycken sträckor, den första väcker blandade känslor för teamet; Det var på denna sträcka i fjol som Kristian glömde byta till sina förarskor och tvingades ta sig igenom sträckan med sina något klumpiga kängor, och till råga på det med krånglande extraljus. Trotts detta var med tvåa på sträckan 0,8 sekunder efter snabbaste ekipage. Efter den första sträckan följer en kort publiksträcka på Östersunds Skidstadion innan man tar nattvila.

Dag två bjuder på fem långa sträckor varav den första mäter hela 3,3 mil.

Du följer teamet lättast under helgen via rallyradion som sänder från 17.00 på fredag och 07.30 på lördag: http://rallylive.se/lyssna