Andraplats i SM-Premiären

Det blev en smakstart på årets Rally-SM för Kristian Johansson och Kartläsaren Fredrik Livh när Rally Bilmetro avgjordes i helgen. Det blev en andraplats i klassen Trimmat 2WD bakom hemmaföraren och den regerande Svenska Mästaren Tobias Söderqvist.

Kristian inledde rallyt bra och var i delad ledning med Tobias efter den första dagen, där en spektakulär publiksträcka avgjordes på Gävle Travbana när två bilar körde bredvid varandra.

Lördagen avgjordes över sju stycken sträckor på totalt 10 mil som skulle visa sig bli utslagsgivande. Tobias satte upp ett högt tempo direkt på morgonen och distanserade Kristian med dryga 30 sekunder totalt. Men på eftermiddagen kontrade Kristian och vann de två avslutande sträckorna innan man åter begav sig till travbanan för att avsluta rallyt på powerstagen där det delas ut extra mästerskapspoäng till de tre snabbaste på sträckan. En sträcka som Kristian slutar tvåa på och får i och med det med sig två extra mästerskapspoäng som adderas till hans poängpott.

  • Jag tänkte köra runt sista sträckan i ett lugnt tempo och plocka hem andraplatsen, men när adrenalinet pumpar vid starten är det svårt att hålla tillbaka, Säger en glad Kristian efter målgång.

Kristian slutar rallyt som tvåa i klassen och bättre start på säsongen kunde teamet inte önskat. Rally-SM 2016 avgörs över sju stycken deltävlingar där alla tävlingar räknas i slutet, vilket innebär att alla poäng är viktiga i kampen om guldet.

  • Jag är jättenöjd med tävlingen, men visst är jag lite besviken på att vi inte kunde hänga med Söderqvist bättre. Avslutar Kristian, som lovar att ta nya tag i Östersund om tre veckor.

Nästa deltävling i Rally-SM avgörs i Östersund den 26/27-2.

Rally-SM 2016

5-6/2 Rally Bilmetro/Sandviken-Gävle
26-27/2 Östersund Winter Rally/Östersund
5-7/5 South Swedish Rally/Karlskrona
6-13/7* Sprint SM/Norrköping
19-20/8 AM-Snapphanerallyt/Hässleholm
9-10/9 East Swedish Rally/Linköping
30/9 – 1/10 Rally Uppsala/Uppsala

*Datum ej fastställt, men arrangeras under SM veckan 6-13/7.

Foto: www.steffensfoto.se