Rally SM: Kolsvarundan

Helgen den 13-14/6 gick den andra deltävlingen i årets SM-serie utav stapeln i Köping. Kristian och teamet var revanchsugna efter den dåliga starten på säsongen då motorn rasade redan innan start i Östersund. Motståndet i klassen denna helgen var stenhårt då 33 utav Sveriges bästa rallyförare var anmälda i Kristians klass Trimmat 2WD. Tävlingen bjöd på över 10km fina ss-mil.

Tävlingen startade på fredagen med två vändor på den klassiska Bockhammar sträckan. Kristian gick ut i ett högt tempo och hade genast häng på de snabbaste i klassen. Detta resulterade i att han och kartläsaren Fredrik Livh placerade sig på en fin tredjeplats i klassen inför dag 2.

Andra dagen började kämpigt för Kristian som hade problem med inställningarna, vilket ledde till att man tappade tid och placeringar under de inledande sträckorna. Men lagom till lunchuppehållet hade Kristian och Fredrik fått upp farten och kunde återta sin tredjeplats bakom Viktor Henriksson och Leif Peterson.

Men på SS8 hände det som inte får hända. Ett stag till växellådan lossnar och man fastnar på 5:e växeln. Kristian kommer till mål på sträckan, men har nu tappat ca 20 sekunder till regerande Svenska mästaren Johan Holmberg. De lyckas lösa problemet och kommer igen med starka tider på de två avslutande sträkorna. Men det räcker ändå inte för att gå om Holmberg och Kristian och Fredrik slutar 4:a i klassen efter en händelserik tävling.

 

Nästa tävling för teamet är Ljungbyhesprinten den 26/6 och efter det följer SM-sprinten på hemmaplan i Borås.